Fisketips till nybörjare

När det kommer till fiske finns det ett flertal metoder du kan gå till väga, hundratals olika beten, spön och annat som kan leda till att du känner dig aningen förvirrad. Du behöver dock inte känna till allt som finns angående fiske när du vill komma igång med det. Men det finns några tips som kan vara hjälpsamma när det kommer till att välja fiskespö samt drag.

Du kan börja med att göra lite research på nätet och se vad som rekommenderas. Det finns även butiker som https://www.olssonsfiske.se/, där du kan hitta allt du kan tänkas behöva. Hos https://www.olssonsfiske.se/ finns allt från fiskeredskap till kläder som kan vara bra att ha när du ska ut på fisketuren.

Att välja fiskespö

Det behöver inte vara komplicerat att välja ditt allra första fiskespö. Om du aldrig fiskat tidigare kommer du antagligen inte bege dig ut på jakt efter de största fiskarna som finns, utan istället börja med de mindre arterna som är lite lättare att hantera. Eftersom du måste börja med att lära dig hur du krokar av fisken och hanterar den är det bäst att börja smått. För att göra det här behöver du inte ett värstingspö utan du kan klara dig med ett enklare haspelspö.

Ett tips är att du börjar med ett haspelspö när du ska fiska, gärna ett som ligger i låg- eller mellanklassen. Det innebär att fiskespöt har en kastvikt på 5-25 gram. Det här är ett ganska lågt viktintervall, men du kan ändå fiska med de allra flesta typer av beten med detta spö. Du kan även prova på olika wobblers, spinnare, gäddjiggar och spinnerbaits om du vill. Haspelspöet är även ett fiskespö som är väldigt lätt att lära sig använda.

När du ska välja fiskespö är det viktigt att du inte väljer ett som är för mjukt utan det behöver ha en styvhet som gör att det klarar av olika beten. Det bästa du kan göra är att prata med butikspersonalen eller vänner som har fiskat tidigare.

Välja rätt beten och/eller drag

Det är inte lätt att rekommendera beten och drag. Det finns vissa alternativ som passar bäst beroende på var du fiskar, vilket spö du använder samt vilka fiskar du hoppas fånga. Det bästa är att du skaffar dig en bra blandning med olika drag och tillbehör. Till exempel spinnare, wobblers, shadjiggar, beteslås, tafsar som är färdigknutna, och så vidare. Välj även beten i flera olika färger och i olika storlekar.

Rekommenderade artiklar