Försäkra din hund inför fisketuren

När fiskesäsongen drar igång är det många som tar med sig hunden ut. Precis som fiskelyckan består hundens upplevelse av både tur och kunskap. Om olyckan är framme är det viktigt att ha en bra djurförsäkring. Hos Lassie kan du försäkra din hund, liksom andra husdjur i hemmet.

Försäkra dig om hundens säkerhet

När hunden ska följa med ut på vattnet är det viktigt att tänka på säkerheten. Det gäller både hunden som stannar på land eller på bryggan, liksom hunden som följer med ut i båten. Sjövett och flytväst gäller både dig och hunden. Vid olyckor kan en försäkring hos Lassie täcka både veterinärkostnader och rehabilitering, vilket är en trygghet för alla djurägare. Det finns även stöd för dig som behöver tandvård, specialfoder eller större utredningar när hunden är sjuk.

Förbered hunden

Oavsett erfarenhet är det alltid viktigt att hunden vänjs och förbereds inför fisketuren. Många hundar tycker om att simma, medan andra är vattenrädda eller oerfarna. Därför är det bra att öva med hunden så att den är trygg i vattnet. Även en van hund som ramlar i vattnet blir ofta väldigt stressad och nedkyld.

Saker att tänka på inför fisketuren

Planera gärna för komfort och säkerhet för hunden. Fäst hunden med koppel i båten för att förebygga fall överbord när de är för uppspelta, underlaget är halt eller båten svänger. Vissa hundar lockas att slänga sig ut i vattnet när draget kastas eller fisken håvas upp. Välj en flytväst för hundens vikt med bra passform, handtag, stark färg och bra flytförmåga. En långhårig hund väger mer i vattnet. Var rädd om hundens tassar för att undvika skärsår och ta med ett första hjälpen kit. Se till att hunden dricker ordentligt på båten för att minska behovet av att dricka i sjön. Vid fiske i bräckt och salt vatten behöver hunden sköljas av med kranvatten och vid algblomning ska hunden hållas från att bada i och dricka vattnet för att inte bli sjuk. Ge hunden en egen handduk för att hålla den torr och varm. För sjösjuka finns det tabletter att köpa.

Är du osäker på om hunden kan hållas säker, ta alltid det säkra före det osäkra och skaffa dessutom en bra försäkring hos Lassie innan olyckor sker. Sedan kan ni ger er ut och njuta av fisket ihop!

Rekommenderade artiklar