Tänk dig en lugn och skön dag. Du packar dina fiskegrejer och beger dig till närmsta sjö. Äntligen väntar en hel dag med lugn, avkoppling och roligt fiske. Men vad behöver man egentligen för att en fisketur ska bli helt perfekt? Här ger vi våra bästa tips!

Packa inför fisketuren

Det första du ska packa ner är så klart snus. Det är svårt att tänka sig en perfekt fisketur utan snus. Snuset blir liksom pricken över i:et på fisketuren. Du kan enkelt köpa billigt snus online och få det hemlevererat till dörren. Enkelt, smidigt och prisvärt! Du kommer inte att ångra dig. När du sitter där på strandkanten med en prilla under läppen vet du att du lever livet.

Nu är det dags att packa ner alla fiskegrejer: fiskespö, håv och beten. Sedan ska du se till att klä dig varmt och bekvämt. Ta gärna med dig en extra tröja och om vädret slår om kan det också vara skönt med en värmande jacka. Bra skor eller stövlar är också ett måste! En matsäck är inte heller så dumt att ha med sig. Varför inte en äggmacka och en termos med kaffe? Perfekt att plocka fram när magen börjar kurra.

Här får du fiska

Är du ingen van fiskare och inte har riktigt koll på var man får fiska måste du först läsa på lite. Fiske ingår nämligen inte i allemansrätten. Ibland behöver du köpa ett fiskekort för att få lov att fiska i en sjö. Kolla upp detta innan så kan du njuta av din fisketur!

Rekommenderade artiklar