Fiskeområden i Dalarna

Dalarna är ett län full med åar och sjöar. Öring, gädda, mört och abborre är de fyra vanligaste fiskarna du kan fånga. I de norra delarna av länet kan du även fiska i fjällvatten, där det finns bra möjligheter att fånga olika ädelfiskar.

Bästa fiskeområdena i Dalarna

Järna fiskevattenområde och Orsa fiskevattenområde är de två bästa ställena för att fiska i Dalarna. Många av vattenområdena inom dessa platser kräver fiskekort. Ta alltid reda på vad som gäller för den plats du kommer befinna dig på när du ska bege dig ut på en fisketur.

Orsa fiskeområde inkluderar Orsasjön och Skattungen. Där är mört, abborre, gädda och regnbåge de vanligaste fiskarterna. Det här fiskeområdet kräver fiskekort som vissa anser är rätt dyra. Mellan 100-150 kronor brukar vara vad som gäller för ett dagskort. Det beror främst på att många sjöar innehåller odlad fisk.

Järna fiskeområde inkluderar Västerdalälven, Vanån och Van. Här är de vanligaste fiskarna gädda, abborre, mört och öring. I Vansbro kommun täcker Järna fiskevattenområden cirka 40 vattenområden. Vanån är platsen som rekommenderas i första hand. Fiskekort kan krävas, dock fiskar barn gratis om de är med målsman.

Rekommenderade artiklar