Fiskeplatser i Jämtland

Jämtland har ett antal åar, sjöar och vattendrag som är perfekta för fiske. De vanligaste fiskarna som förekommer i länet är abborre, gädda och röding. Du bör alltid kolla upp ifall det krävs ett fiskekort eller inte där du är intresserad av att fiska. Ett fiskekort brukar i regel kosta från 50 kronor till 150 kronor per dag. Vinterfiske är också möjligt i Jämtland då istäckningen ofta är god under vintern.

5 fiskeplatser i Jämtland

Blåsjön är ett perfekt område för fiske, speciellt om du är intresserad av att fånga öringar. Det rekommenderas att du använder ett långdrag för att locka de största fiskarterna.

Storsjön är ett annat bra fiskeställe. Här kan du fånga sik, harr, abborre och i vissa fall öring. Att fiska från land är gratis om du använder dig av spö. Vill du fiska i båt behöver du fiskekort.

Storån är full med gädda, abborre och öring. De övre delarna av Storån rekommenderas i första hand, trots att det är rätt svårt att ta sig dit.

Ammerån är full med abborre och gädda. Det är en perfekt plats för dig som vill flugfiska.

Landösjön är fiskestället där du kan fånga odlade ädelfiskar, till exempel monsterrödingar. Det går lika bra att fiska på land som på båt.

Rekommenderade artiklar