Bästa tiden att fiska under årstiderna

Beroende på vilken årstid det är kan olika tider på dygnet vara bäst för fiske. En idé är att fiska när det regnar, eftersom fiskar under soliga perioder ofta blir dåsiga och gömmer sig från den värsta värmen. Det är även viktigt att vattnet är varmt, men inte för varmt. Fråga gärna fiskare som känner till området om vad de rekommenderar.

Här kommer vi dock ge dig några råd om vad som oftast gäller för fiske under de olika årstiderna och vilka tider på dygnet som ger dig bäst chans att fånga fisk.

Tid att fiska på våren

När du fiskar under våren rekommenderas det att du gör det senare på dagarna. Vattnet är då lite varmare, vilket gör fiskarna mer aktiva.

Bästa fisketid under sommaren

Eftersom fiskarna ofta blir dåsiga av varmt väder bör du undvika att åka på en fisketur när det är som varmast och soligast. Bästa tiden på dygnet för fiske under sommaren är senare på kvällen och även in på natten.

Tid att fiska under hösten

På hösten fångar du vanligtvis mest fisk när det börjar skymma. Undvik därför att fiska på för- och eftermiddagarna. Vattnet är lite varmare vid skymningen, vilket gör viskarna mer aktiva.

Bästa tid för fiske under vintermånaderna

På vintern är det många gånger omöjligt att fiska med spö, om du inte isfiskar eller fiskar i Norge där vattnet inte fryser lika lätt. Det finns egentligen ingen särskild tid som är bäst under vintern, utan det beror på var du fiskar. Prata gärna med de som känner till området om råd för vilken tid som är bäst.

Rekommenderade artiklar