Fisketips för nybörjare

För att lyckas med fiske, som nybörjare, på bästa sätt finns det några tips på vad du bör tänka på. Här listar vi de viktigaste.

Träna på att kasta. För att lyckas med kastspö är det viktigt att du vet hur du kastar på rätt sätt. Träna gärna på land ifall det skulle behövas och använd fiskeglasögon ifall det behövs.

Börja inte med de dyraste dragen. Börja med billigare fiskedrag, då kommer du inte bli lika besviken ifall du skulle gå miste om de när du fiskar de första gångerna.

Lär dig mer om hur de olika dragen fungerar. Efter att du köper ett nytt drag, använd endast det under en viss tid för att lära dig hur draget rör sig samt när det är bäst tid att använda det.

En viktig sak när det kommer till fiske är att använda rätt kastspö. För barn/ungdomar bör kastspöet vara kortare jämfört med det spö vuxna använder. Prova olika och se vad som känns bäst.

Ett sista tips är att du bör försöka tänka som fiskarna. Vill du fånga stora fiskar bör du använda större drag och vill du endast fånga mindre, använd mindre drag.

Rekommenderade artiklar